Web Analytics Made Easy - Statcounter

ده‌ها هزار نفر در شهر "یانگون" پایتخت میانمار در اعتراض به کودتای نظامی این کشور برای دومین روز متوالی  تجمع کردند. آنها به کودتای نظامی و کنترل قدرت از سوی ارتش معترض‌اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، این اعتراضات پس از انقلاب زعفران راهبان بودایی‌ در سال 2007 بزرگترین تظاهرات این کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تظاهرات روز 16 بهمن در شهر "یانگون" میانمار/ معترضان خواستار آزادی آنگ سان سوچی رهبر کشور شدند/ عکس: رویترز

معترضان که طرفدار حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD)" آنگ سان سو چی" رهبر این کشور بودند: "شعار ما دیکتاتوری نظامی نمی‌خواهیم، ما دموکراسی می‌خواهیم" سر دادند.

"آنگ سان سو چی" رهبر میانمار در سال 1991 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

در روز شنبه و در اولین اعتراضات گسترده پس از کودتا ده‌ها هزار نفر از مردم میانمار به خیابان‌ها ریختند.

معترضان میانماری در تظاهرات خواستار آزادی "آنگ سان سوچی" و دیگر رهبران میانماری شدند/ عکس: رویترز

 در روز یکشنبه و در دومین روز متوالی اعتراضات، معترضان در زیر آفتاب شدید در وسط خیابان‌ها راهپیمایی کردند و باعث ایجاد ترافیک سنگین شدند.

آنها پرچم‌های حزب "سو چی" و تصاویر او در حین دریافت جایزه صلح نوبل را تکان داده و رانندگان به نشانه اعتراض به کوتا بوق ممتد زدند. نمایش سه انگشت به نماد اعتراضات میانمار در کودتای هفته قبل تبدیل شده است.

نمایش 3 انگشت دست به نماد اعتراضات میانمار علیه کودتای هفته قبل تبدیل شده است/ عکس: رویترز

در روزهای گذشته افسران پلیس و خودروهای بزرگ نظامی در کنار خیابان‌ها و دانشگاه شهر یانگون مستقر شده‌اند.

"مایو وین" یک از معترض 37 ساله به بی بی سی گفت: ما پیش می‌رویم. به مطالبات خود ادامه خواهیم داد تا دموکراسی را به دست آوریم.

ارتش در روز شنبه ارتباطات اینترنتی در این کشور را مسدود کرده است.

 معترضان در اعتراض به کودتای نظامی هفته گذشته در شهر "یانگون" میانمار 3 انگشت خود را به نشان اعتراض بالا بردند/ عکس: رویترز

تظاهرات‌های کوچکتری نیز در صبح روز یکشنبه در شهرهای " Mawlamine" و "Mandalay" گزارش شده است.

رهبر منتخب "آنگ سان سو چی" و "وین مینت" رئیس جمهور میانمار همچنان در حصر خانگی هستند.

گروه‌ حقوق بشری عفو بین‌الملل مسدود شدن اینترنت در میانمار را "فجیع و بی‌فکرانه" خواند و هشدار داد که این موضوع می‌تواند مردم میانمار را در معرض نقض حقوق بشر قرار دارد.

معترضان میانماری در تظاهرات روز شنبه در شهر "یانگون" میانمار شعار ما دموکراسی میخواهیم سر دادند/ عکس: رویترز

ارتش تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده است با این حال پس از کودتای 1 فوریه موقتا دسترسی به اینترنت را مسدود کرده است.

کودتا در روز افتتاحیه پارلمان جدید پس از انتخابات ماه نوامبر سال گذشته (آذر سال جاری) رخ داد.  در این انتخابات حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD) آنگ سان سو چی به پیروزی قاطع دست یافت.

آنگ سان سوچی در سپتامبر سال 2020 – او اینک در بازداشت ارتش قرار دارد

بسیاری از مردم برمه در ساعات اولیه کودتا وقایع را در فیس‌بوک دنبال کردند. اما سه روز بعد دستور انسداد اینترنت به دلایل امنیتی صادر کردند.

با وجود این ممنوعیت هزاران کاربران توئیتر و اینستاگرام با هشتگ‌هایی مخالفت خود را با تصاحب کشور از سوی نظامیان اعلام کردند. اما در در ساعت 100 شب به وقت محلی دسترسی به این سیستم‌ها نیز ممنوع شد.

هیچ خبر رسمی از رهبران کودتا وجود ندارد اما خبرگزاری فرانسه گزارش داده که اسناد یک وزارتخانه را مشاهده کرده که از رسانه‌های اجتماعی به عنوان "عامل ایجاد سوء تفاهم در میان مردم" یاد می‌کند.

سخنگوی توییتر در این باره گفت که ممنوعیت‌های میانمار "گفت‌و‌گوهای عمومی و حقوق مردم برای اعلام خواسته خود" را تضعیف می‌کند. فیس‌بوک به عنوان مالک اینستاگرام از مقامات میانمار خواست تا دسترسی به این رسانه‌ها را امکان‌پذیر کنند.

میانمار در یک نگاه

میانمار 54 میلیون نفری در جنوب شرقی آسیا قرار دارد با بنگلادش، هند، چین، تایلند وو لائوس هم‌مرز است.

از سال 1962 تا 2011 این کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی دولت‌های نظامی اداره می‌شد و همواره تحت تحریم‌های بین الملل قرار داشت.

موقعیت میانمار در نقشه

آنگ سان سو چی رهبر میانمار سال‌ها برای ایجاد اصلاحات دموکراتیک در این کشور تلاش کرد. در سال 2010 تلاش‌های آزادی‌بخش در این کشور نتیجه داد اما در ان زمان ارتش همچنان از نفوذ زیادی در میانمار برخوردار بود.

آنگ سانگ سو چی در سال 2015 پس از یک انتخابات آزاد به قدرت رسید و دولت تکمیل داد. 2 سال پس از به قدرت رسیدن "سو چی" سرکوب گسترده نظامی علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا در این کشور شکل گرفت و طی این حادثه صدها هزار نفر به بنگلادش گریختند.

پس از این اتفاق اختلافات بین سو چی و طرفداران قبلی او در جامعه رخ داد زیرا او از محکوم کردن این واقعه یا توصیف آن به عنوان یک پاکسازی قومی خودداری کرد.

اما سو چی همچنان در میانمار محبوب است و پیروزی چشم‌گیر حزب وی در انتخابات نوامبر نتیجه این محبوبیت محبوبیت به شمار می‌آید.

 

بیشتر بخوانید: کودتای میانمار؛ زندگی در حکومت نظامی چگونه می‌گذرد؟ ارتش میانمار فیسبوک را مسدود کرد/ اعتراض ضدکودتا در دومین شهر بزرگ میانمار کودتا در میانمار (عکس)   کودتا در میانمار/ سوچی و رییس جمهور بازداشت شدند لینک کوتاه: asriran.com/003ECh

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آنگ سان سو چی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودتای ۵۰ میلیاردی در استقلال | دلیل برکناری خطیر از مدیرعاملی مشخص شد

به گزارش همشهری آنلاین تیم فوتبال استقلال در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مقابل تراکتورسازی متوقف شد تا با توجه به تساوی بدون گل پرسپولیس مقابل سپاهان همچنان به فاصله پنج هفته مانده تا پایان مسابقات لیگ برتر شانس اول قهرمانی باشد.

استقلال از پنج بازی باقیمانده چهار بازی را در تهران برگزار خواهد کرد که این می‌تواند با توجه به حمایت‌های هواداران، استقلال را به قهرمانی سوق دهد اما این تیم همچنان درگیر اختلافات داخلی است. ساعت ۲۰ دیشب (چهارشنبه) و درست زمانی که فقط یک ساعت از پایان بازی استقلال و تراکتور گذشته بود، هیات‌مدیره ناقص و سه‌نفره باشگاه استقلال متشکل از حیدرزاده، افضلی و سمیعی جلسه‌ای را تشکیل دادند و در اقدامی عجیب در حالی که پنج هفته تا پایان لیگ باقی مانده و استقلال فقط یک مرتبه قرار است تا پایان فصل از تهران خارج شود و شانس اول قهرمانی است، رای به برکناری مدیرعامل استقلال دادند.

البته یک عضو هیات‌مدیره‌ پنج‌نفره استقلال هنوز مشخص نشده و علی آقامحمدی، عضو دیگرش، در جلسات شرکت نمی‌کند. از طرفی با تغییر مالکیت باشگاه استقلال ممکن است خود این افراد تا آخر خرداد در هیات‌مدیره حضور داشته باشند و پس از پایان لیگ برتر از هیات‌مدیره باشگاه کنار گذاشته شوند. پس این تصمیم در نوع خود عجیب به نظر می‌رسد؛ چرا که اگر به خاطر اختلاف بین خطیر و نکونام چنین تصمیمی گرفته شده، این اختلاف‌ها از ابتدای فصل بوده است؛ نه حالا که هیات‌مدیره در مهم‌ترین برهه فصل درباره آن تصمیم‌گیری کند. در نتیجه باید دلیل دیگری در پشت پرده این تصمیم وجود داشته باشد. البته این اتفاق مسبوق‌ به‌ سابقه بوده و یک بار هم زمان مدیریت مصطفی آجورلو در استقلال، اعضای هیات‌مدیره یک کودتای شبانه دیگر را هم انجام داده و آجورلو را برکنار کردند!

پیگیری‌ها نشان می‌دهد دلیل برکناری خطیر پرداخت پول به بازیکنان پیش از بازی با تراکتور بوده است. ۵۰ میلیارد تومان با دستور مستقیم علی‌عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس - که مالکیت باشگاه استقلال را در اختیار گرفته - به حساب باشگاه واریز شد اما شهریاری و اعضای هیات‌مدیره اعتقاد داشتند این پول نباید قبل از بازی به بازیکنان پرداخت می‌شد و باید به عنوان پاداش به صورت کم‌کم واریز می‌شد که همین باعث بروز اختلاف شده و به همین دلیل مدیرعامل آبی‌ها را برکنار کرده‌اند.

کد خبر 848921 برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه استقلال

دیگر خبرها

  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • ادامه تظاهرات در یمن در حمایت از غزه
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • کودتای ۵۰ میلیاردی در استقلال | دلیل برکناری خطیر از مدیرعاملی مشخص شد
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه